vrijdag 29 december 2017

Knikkeruil- Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Recensie


Titel: Knikkeruil
Auteurs: Maranke Rinck & Martijn van der Linden
Uitgeverij: CPNB
Genre: Kinderboek
Uitgave: oktober 2017

Pagina's: 18 bladzijden
"Knikkeruil is een machtig mooi & leerzaam boek 
voor groot en klein"
Annette Overvoorde, Birdy's BoekenBeste lezers,

Rondom de kinderboekenweek kwam dit prachtige kinderboek uit: Knikkeruil. Ik had het besteld om speciaal te besproken in de kinderboekenweek. Helaas liep het anders en werd ik 2x ziek. Dus hierbij ..mijn leeservaring, van dit supermooie prentenboek. lees je mee?


{"Een knikker ben je nooit alleen"} 

Het verhaal

Het is heel spannend in de knikkergroep, want er komt een nieuwe knikker bij. Het is een Uil en iedereen komt kijken...Zonnestraal, Zebra, Druppel, Piraatje en nog veel meer.  iedereen is heel erg blij, want een Uiltje dat hadden ze nog niet.
Na de kennismaking gaan ze allemaal weer spelen. En eentje vraagt of Uil mee wil spelen. Maar Uil ziet enge dingen..hij ziet monsters. Om uil bij te staan, gaan ze een goede verstopplek zoeken. Ze komen langs verschillende plekken en komen dan in een soort doolhof. Waar moeten ze nu heen? Maar Uil heeft een oplossing gevonden. Welke dat is, lees je in Knikkeruil.

Prachtig mooi prentenboek met boodschap

Knikkeruil is een prachtig boek. De cover is mooi wit, met een aantal knikkers erop en in het midden staat de nieuwe knikker Uil. Hij staat heel flink erbij. Maar in het boek is hij best wel bang, voor de monsters die hij in de verte ziet. Met de support van de anderen overwint hij zijn angst en gaat een verstopplek zoeken. Hij vind alles heel spannend maar zijn nieuwe vrienden steunen hem, en gaan met hem mee, want een knikker ben je nooit alleen. Door een goede samenwerking komen ze stap voor stap een stukje verder. Uil overwint zo zijn spannende momenten. En dat is heel knap en leuk om te lezen.Maranke Rinck & Martijn van der Linden hebben hiermee een machtig mooi boek gemaakt. De mooie illustraties en vormgeving, maken het boek tot een echt kadootje. Het boek is niet zomaar een "boek". Het einde van het boek, is niet echt een einde, maar een begin van meer leuks: als je het boek op zijn kant zet, en de zijdes uitvouwt, ontstaat er een echt knikkerspel. Om samen met anderen te gaan doen. Een zakje knikkers zit bijgeleverd bij het boek.

Het is een prachtig kinderboek, over vriendschap en het overwinnen van moeilijke dingen, dat veel kinderen herkenning zal geven. En zeker ook veel plezier zal geven. Om samen te lezen, voor te lezen en samen mee aan de slag te gaan. Genoten!

Waardering: 5 sterren.


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde,

Birdy's Boekensteekwoorden:#verlegenzijn, #samenzijn, #samenwerken, #angsten, #vrienden, #oplossen, #obstakelsoverwinnen, #hulpvragen, #samenspelen, #kennismaken, #eenknikkerisnooitalleen #knikkerspel, #spanning, #monsters.2 opmerkingen:

  1. ik denk dat dit boek ook heel waardevol kan zijn voor kinderen die verlegen zijn of angstig. Om te leren hulp te vragen en te leren dat ook zij er mogen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen