woensdag 18 maart 2020

Kate Wiseman- Gangsterschool 3 - Piramide van verderf

Recensie


Titel: Gangsterschool 3 
Auteur:Kate Wiseman
Uitgeverij: Uitgeverij Holland
Genre: Jeugd / 10-12 jaar
Uitgave: mei 2019 
Birdy's BoekenBeste lezers,

Ken je de boeken over de Gangsterschool?, ze zijn zo leuk. En ook heel spannend. Kijk mee. 

Over het Rabouw, de school voor meesterdieven

Het Rabouw Collega is een heel bijzondere school. Het is een echte gangsterschool. Met lessen als Dieverij, Hacken, Vermommen en nog veel meer worden de kinderen opgeleid om een goede kleine gangster te worden. De school ziet er op het eerste oog uit als gewone school, het is een oud gebouw. maar als je verder kijkt om je hele rare dingen tegen.  


In dit 3e deel gaan onze helden Millie en Charlie iets bijzonders meemaken. Namelijk het jaarlijkse Crimicon. Dit is de jaarlijkse bijeenkomst voor veelbelovende jonge misdadigers. Dit haar zal de Kruimeling-school het organiseren. Bij een aantal Rabouwers zakt de moed al in de schoenen. Wat zullen ze dit jaar weer beleven?

De rare schapen, stoere grumpie en de boze Belzebub zijn leuke elementen


De cover is in mooi fel oranje, je ziet een school, een springend hondje en er om heen mooie versiering. Heel herkenbaar voor de Gangsterschool-serie. Kate Wiseman heeft er een mooi en zeer spannend verhaal van gemaakt, boordevol spanning en de nodige humor. De fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat het opnieuw een feestje is om het boek te lezen. 

Millie en Charlie zijn de hoofdrolspelers. Millie is een stoer meisje en voor 
niemand bang. Charlie lijkt soms wat onnozel, maar is zeer slim met computers. Deze keer gaan ze met een klein groepje naar een jaarlijks evenement: het Crimicon. Hier doen veel scholen aan mee, dit jaar is het op de Kruimeling school. Deze Crimiweek staat er veel op het programma. Het gaat er fanatiek aan toe, Belzebub doet er flink aan mee. Zo zet hij zijn schapen in de strijd. Gelukkig hebben Millie en Charlie hun geheime wapen meegenomen: Grumpie.        
Het boek begint al heel spannend, als het minibusje onderweg naar het uitje  bijna in de gracht rijdt. Bungelend op een steile wand komt de bus tot stilstand. De schrik zit er al goed in. Met een gemene glimlach kijkt het schoolhoofd van Kruimeling, de heer Belzebub, hen aan. Dat voorspelt al niet veel goeds. 

Conclusie

Gangsterschool 3 staat opnieuw boordevol nieuwe verrassingen, met vleesetende schapen, kinderen die verdwijnen, leraren met gekke namen en een zeer gemene directeur. Millie en Charlie bedenken samen weer ingenieuze plannen om het toch in goede banen te leiden. Wat gelukkig goed lukt. Het is een heerlijk spannend boek, wat veel weg heeft van Harry Potter, een snufje Evermoor en een theelepeltje van The Spiderwick Chronicles. 


Waardering  5 sterren! 
Gangsterschool 3 is top: De fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat het opnieuw een feestje is om het boek te lezen.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Kids

Geen opmerkingen:

Een reactie posten