zondag 5 september 2021

Wolvenhart- Ina de Man -De recensie

 


#blogtour #recensie

Ik las 𝗪𝗼𝗹𝘃𝗲𝗻𝗵𝗮𝗿𝘁,  de 2e historische jeugdroman van auteur 𝗜𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗠𝗮𝗻. Een superleuk en reuze spannend verhaal voor lezers vanaf 12 jaar en ouder. Zeker ook leuk voor liefhebbers van historische feiten over Mechelen, met hier en daar wat fictie.

🌹

Het is vakantietijd, Eva komt logeren bij de 12-jarige Kaat. Ze zijn nichtjes en kunnen het samen heel goed vinden. Ze denken een rustige vakantie te gaan beleven. Maar Kaat is de dochter van een archeoloog. Wat inhoudt dat er altijd wel iets te ontdekken valt. Het zit in de familie en Kaat is altijd wel in voor iets leuks.

🌹 

In dit tweede Kaat & Eva-avontuur komen we terecht op een begraafplaats in Mechelen. Een schichtig figuur kruipt omhoog, en langs de vele graven zoekt hij zijn weg. Wie is deze figuur?

🌹

We worden daarna teruggeflitst in de tijd, in het het jaar 1506 te Gent. We lezen dan over Margaretha van Oostenrijk en wat zij toen meemaakte. Wat dit met Kaat en Eva te maken heeft wordt snel duidelijk.

🌹

Auteur Ina de Man heeft opnieuw een zeer leuk en vermakend jeugdverhaal neergezet. We duiken bijna direct op een begraafplaats neer. In de dobkere, creepy nacht. Wat gebeurt daar toch. Het is gelijk al spannend. De flashbacks naar het verleden geven meer body en diepgang. Je gaat daardoor de dingen beter begrijpen. Zo gaaf gedaan.


Het is een superleuk verhaal, over het geheim van Wolvenhart. Wie was dat? En wat verbergt het geheim? Kaat en Eva duiken er helemaal in, om alles boven water te ktijgen. Wat best gevaarlijk is, want geheimen zijn er nooit voor jou alleen! 


Wolvenhart is ern superleuk verhaal. In begin is het een grote puzzel, halverwege komen de 2 heldinnen ook echt in actie. Al dan niet zonder gevaar.


Waardering: 4 sterren.


Leuk verhaal, de actie kwam wat langzaam op gang. In het 1e deel was dit beter.


Groetjes 

Annette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten