vrijdag 10 december 2021

Rom & Streepje - Titia Schut - De recensie

 Recensie

Titel: Tom & Streepje

Auteur: Titia Schut

Uitgeverij: Droomvallei

Genre: kids / Jeugd, 4-8 jaar

Uitgave: Oktober 2021

Met dank aan uitgeverij Droomvallei

Uitgeverij Droomvallei geeft mooie boeken uit. Romans, thrillers en ook boeken voor de jeugd. Deze is van auteur Titia Schut. Zij schreef als puber al gedichten en korte verhalen. Druk met werk en gezin ging de tijd voorbij totdat in 2021 het weer begon te kriebelen. Titia begon weer met creatief schrijven. Vanaf 2014 schrijft ze columns voor een regionale krant en in de verhalenbundel Aangespoelde verhalen kan je haar kort verhaal lezen. Er volgde een thriller en nu een boek voor de jeugd. 

Tom & Streepje, de flaptekst

Tom komt elke week bij de zebra’s in de dierentuin.
Een ervan is zijn vriend: Streepje.
Op een dag is Streepje verdrietig, omdat hij zijn zwart-witte strepen zat is.
Het liefst wil hij ook verschillende kleuren.
Tom wil hem daarbij helpen en bedenkt een oplossing.
Gaat het hem lukken zodat Streepje weer blij wordt?

Tom en Streepje is een prentenboek voor kinderen van 4 tot 8 jaar.
Het verhaal gaat over jezelf durven zijn, maar er toch bij willen horen.
Meestal doe je gewoon want dan doe je al gek genoeg, maar soms wil je even speciaal zijn.
Ook gaat het boek over vriendschap en een ander willen helpen.

Mijn leeservaring

De cover ziet er vrolijk uit. Een jongen en een zebra staan vrolijk op de voorzijde. Ze lachen je toe. De cover is kleurrijk. Het is al een mooi prentenboek
als je naar deze cover kijkt. 

Dit verhaal begint bij Tom. Hij is een bofkont, want hij gaat wel elke week naar de dierentuin. Dan kijkt hij zijn ogen uit. Als eerste gaat hij altijd naar zijn favoriete dieren. Dat zijn de zebra's.

Elke linker bladzijde is gevuld met een mooie tekening gemaakt door Anita Kok. Op de rechter bladen vind je de leuke teksten van Titia Schut. Het boek bevat 33 bladzijdes, dus niet te dun en niet te dik. Persoonlijk vind ik het erg leuk gedaan. Alleen het persoontje Tom gaf mij vanwege zijn uiterlijk een wat nostalgisch gevoel. Qua verhouding komt hij de ene keer boven Streepje uit, en bij het schilderen komt zijn lengte niet verder dan de bovenbenen van Streepje. Een kleinigheidje. 

Het is superleuk om voor te lezen en dan de mooie platen te laten zien aan de jonge kids. Er zit veel verscholen in het boek. Mooie dieren, Tom die ziet dat de zebra niet echt blij is, schilderen in mooie kleuren, verdrietig zijn en blij zijn. En bovenal: je bent zoals je bent.

Conclusie

Titia Schut heeft een erg leuk jeugdboek geschreven. Tom gaat zijn giraf-vriend helpen. Streepje wil graag origineel zijn, maar toch ook ergens bij horen. Een mooie combinatie. Tom & de zebra Streepje zijn vrienden. Hoe mooi is dat.

Waardering  4 sterren

Leuk boek voor de kids. Mooie tekeningen, waarbij de verhoudingen niet altijd kloppen, maar dat mag de pret niet drukken. Het is zeker mooi & kleurrijk. 


Hartelijke groetjes,
Annette van Birdyś Kids
Geen opmerkingen:

Een reactie posten