zondag 8 januari 2017

Giraf Schrijft- Marie-Louise & Mark Sekrève

- Recensie

Titel: Giraf schrijft
Schrijvers: Marie-Louise & Mark Sekrève

Uitgeverij: Eendagsvlieg
Doelgroep: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789491774065 "Een boek over het magische moment, dat je voor het eerst je eigen naam schrijft"Beste Lezers,

Dit mooie boek heb ik gelezen voor de schrijvers zelf. Maar..waar gaat het eigenlijk over? En wie zijn al die vriendjes eigenlijk?


Giraf en zijn vrienden wonen op een schitterend eiland. Giraf woont in de vuurtoren, Krook in een strandhuis, Zebra in een boomhut en Olifant in een huis in de bergen.

Op een mooie dag, als de zon heerlijk schijnt, en de lucht helder blauw is, gaan Giraf en Krook vissen. Als Krook een vis heeft gevangen vraagt hij aan Giraf
“en jij? ‘. Giraf ziet aan de hengel iets bewegen, het is geen vis maar een fles met een brief. Het komt van vriendje IJsbeer. Met groot  plezier maakt Giraf iets moois voor in de flessenpost. Maar of dit goed gaat?


{ “Giraf maakt flessenpost! Het is een tekening van Zebra en krook. Ik ga mijn naam erbij schrijven , zegt Zebra. Ook Krook schrijft z’n eigen naam, met grote letters. Dan is Giraf aan de beurt. Wat moet hij doen? Hij kan helemaal niet schrijven! Kan Olifant hem helpen? “} Schrijversduo Marie-Louise & Mark Sekrève hebben hiermee een prachtig mooi verhaal neergezet, in de vorm van een kleurrijk prentenboek. Met 24 pagina’s voor kids vanaf 4 jaar. De aquareltekeningen lijken net kleine schilderijtjes en zijn toegankelijk voor jong en oud. De schrijfwijze is ook voor de jongste kids makkelijk te begrijpen. De cover ziet er mooi en vrolijk uit en de titel is kort maar krachtig.


“Giraf schrijft” is een mooi verhaal over “leren schrijven” & “samenwerken”, door elkaar te helpen komt het voor elkaar. Naast het verhaal is et veel moois uit te halen. Giraf is wel even teleurgesteld, als het even niet mag lukken om zijn naam te schrijven, maar dan komen zijn vrienden hem helpen. En krijgt hij weer voldoende zelfvertrouwen om zelf verder te gaan. En zijn vriendjes helpen hem daarbij. Dat is toch mooi.

Als je iets nieuws moet leren gaat het niet altijd zo maar in 1 keer goed, maar door goed te oefenen , even doorzetten, en met hulp van je vrienden komt het zeker voor elkaar!

Het is een prachtig prentenboek met mooie boodschap en zal veel kinderen aanspreken.
 De schrijvers: Mark en Marie-Louise Sekrève studeerden aan de kunstacademie in Den Haag. Ze schrijven, schilderen en tekenen samen, en hebben daarin een succesvol eigen bedrijf.

Naast verschillende verhalen over Giraf schreven ze onder andere de mooie kleine boekjes: ‘Ik hoor bij jou’, ‘Ik blijf bij jou’ en ‘Jij bent geweldig!’

Giraf & vriendjes: Marie-Louise lijkt het meest op Zebra, terwijl Mark haar doet denken aan Krook. Mark ziet zichzelf daarentegen als Olifant. Ze zijn het er wel over eens dat hun kinderen alle vier terugkomen in Giraf.

Meer weten? bekijk de websites:
http://bulkjes.nl/boeken
http://www.girafenvriendjes.nl


Mijn waardering:

Dit geweldige prentenboek krijgt 5 sterren.

Originaliteit: 5
Leesplezier: 5
Fantasierijk: 5
Grappig: 4
Leerzaam: 5>>Met veel plezier gelezen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten