donderdag 5 oktober 2017

Kinderboekenweek 2017

vanaf woensdag 4 tot en met 15 oktober 2017


Beste Lezers,

Het is zover: De kinderboekenweek is van start gegaan. Het thema is griezelig:
"Bibbers in je buik". Natuurlijk zijn er niet allemaal griezelboeken te koop. En is er voor ieder wat wils.

Hierbij enkele boekentips:

Tip 1: Alexandra Alink- Elfenstof in Drabbeldam.

Ook als je niet van griezelen houd , zijn er veel leuke kidsboeken.

Neem deze: Elfenstof in Drabbeldam van Alexandra Alink. Het gaat over een meisje die plots een klein elfje aantreft. Tja, en wat zou jij doen als er werd aangeklopt door een elfje. Doe jij dan de deur open?..  Superleuk. Het boek staat hoog genoteerd bij boekhandel van Atten in Berkel. Dus als boekentip zou ik het zeker noteren. Ook te koop bij Bol.com.Tip 2: Knikkeruil - Maranke RinckHet Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. Het is een leuk boek voor de allerkleinsten.
Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.Tip 3: Gruwelijk Grappige Griezelverhalen- Tosca Menten, Manon Sikkel en Jozua Douglas.

Dit boekje ziet er superleuk en spannend uit. Gruwelijk grappige griezelverhalen is een verrassende bundel vol gruwelijk grappige griezelverhalen, weetjes, versjes en geestigheden. Het boekje bevat negen verhalen.

Wat ook leuk is, op youtube staat een introfilmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=v-Ocb8lVbbY

Het Kinderboekenweekgeschenk 2017:

Het geschenk dat je meekrijgt, bij besteding van eur 10,- aan kinderboeken is: Kattensoep- Janneke Schotveld. Met mooie illustraties van Annet Schaap.
Het verhaal Kattensoep gaat over Boeli. Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.
Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke boekjes. Maar deze bovenstaande boekjes zal ik binnenkort bespreken op dit leuke kidsblog. Dus..stay tuned!

Fijne dag & groetjes
Annette Overvoorde

Birdy's KidsGeen opmerkingen:

Een reactie posten