vrijdag 10 november 2017

Alexandra Alink- Elfenstof in Drabbeldam

Recensie


Titel: Elfenstof in Drabbeldam
Auteur: Alexandra Alink
Uitgeverij: BOOK2B
Genre: kids van 4-12 jaar
Pagina's: 160 bladzijdes
"Over brutale elfjes, stoere meiden en leraren die Wattensok heten!"Beste lezers,

Hij is uit! Het mooie boek van Alexandra Alink. Een heerlijk boek voor jong en oud. Voor de liefhebbers van sprookjes en bijzondere verhalen. 

Over de schrijfster:

Alexandra Alink (05-08-1970) schrijft al jarenlang. Ze weet zich goed te verplaatsen in het leven van kinderen. Ze beschrijft hun wereld met humor en weet de nodige spannende situaties goed te vertalen en onder woorden te brengen. Al jarenlang vertelde en schreef zij verhalen voor kinderen. Met "Elfenstof in Drabbeldam" zette zij de stap naar haar eerste boek*
*bron: De Heraut.


-Wat zou jij doen als er werd aangeklopt door een elfje? 
Zou je opendoen?-Het verhaal:

Annemarie om en nabij 10 jaar oud woont in het stadje Drabbeldam. Haar ouders zijn nogal streng voor haar. En ze krijgt veel straf. Ze woont met haar ouders en 2 broertjes in 1 huis, en als er wat te kibbelen valt..dan mag Annemarie naar haar kamer. Soms zelfs zonder iets te eten. Dat vindt ze echt niet leuk. Als ze weer eens op haar kamer zit, hoort ze een geluidje. Het komt van het raam. Ze gaat snel kijken en pardoes..daar staat iets kleins te bewegen. Ze laat het kleine ding snel binnen ..en daar verschijnt Elferia, een klein elfje. Te bibberen van de kou, op zoek naar een droog plekje. Snel gaat Annemarie op zoek naar een klein poppen-kledingsetje om aan te doen bij Elferia. Ze krijgt van het elfje een klein kadootje en moet hier goed op passen. Maar Annemarie moet wel gewoon naar school. Als dat maar goed gaat. 

Dat is het begin van spannende avonturen. Waarbij zelfs de juf in een kip veranderd. 

De elementen: mooie cover en grappige, rare namen

Elfenstof in Drabbeldam is een geweldig leuk boek, voor jong en oud. Het is een mooi hardcover boek, met een vrolijk kaft die gelijk aanspreekt met vrolijke kleuren. je wilt er gelijk in beginnen met lezen. Het verhaal over Elferia en Annemarie wordt in een vaartje verteld, in een een duidelijk lettertype met wel wat lange hoofdstukken. Maar het stoere elfje, de gekke namen voor de leraren, zoals meneer Wattensok maken veel goed. Mooi fantasierijk boek

Alexandra Alink heeft hiermee een leuk, spannend en fantasierijk boek geschreven die veel jonge lezers zal aanspreken. Ze laat tussen de regels iets doorschemeren..dat er niet altijd begrip is voor jonge kinderen. En er wordt niet altijd naar ze geluisterd. Dat is voor kinderen niet  altijd zo fijn. Het verhaal is op een luchtige manier geschreven en zit boordevol humor en leuke details. Zo kwam de school van Annemarie voorbij met meneer Wattensok en meester Drilbui. Echt hilarisch. Tijdens het lezen moest ik af en toe denken aan de boeken van Harry Potter. Waar ook de leraren en andere bijzondere personen hele bijzondere namen hebben. En hoe Harry ook zijn best doet, helaas niet alles altijd goed afloopt. 

Erg genoten en Alexandra Alink: Dat smaakt naar een vervolg..met meer elfen-avonturen! 

Gewaardeerd op 4 sterren!Geen opmerkingen:

Een reactie posten