donderdag 28 december 2017

Terry van Driel - Op weg met...Jozef en Maria

Recensie


Titel: Op weg met..Jozef en Maria
Auteur: Terry van Driel
Tekeningen door: Raymond Zachariasse
Genre: Christelijk kinderboek/ kind en jeugd
Uitgeverij: Van Driel Publishing
Pagina's: 25 bladzijden
Uitgave: november 2017
"Een prachtige vertelling, van een lange tocht 
met een grote verwachting"
 Annette Overvoorde, Birdy's BoekenBeste lezers,

Soms wacht je ergens op, met grote verwachting. Dit hadden Jozef en Maria met hun kindje. En ik had dit helaas met dit mooie boek. Met grote blijdschap mocht ik dit boek gaan lezen. Maar de verwachting was groot en er was veel hoop. En van die hoop, werd ik heel erg blij. Want er stond iets moois te gebeuren, maar ..het was nog niet zover. Het werd kerst..en ja..ik dacht, hoe kan ik nu over een boek gaan schrijven..wat er niet is....het is (nog) niet gekomen. Dat geduld en lange wachten, dat hadden Jozef en Maria nu ook ook. Vele jaren geleden. Maar het geduld werd flink beloond. Lees je mee?

Terry van Driel

Terry van Driel is de auteur van de nieuwe kinderboekenserie "Op weg met.." Met deze serie neemt hij de jonge lezers mee op een echte ontdekkingsreis. Op 1 november jl. verscheen het eerste deel van deze serie: Op weg met..Jozef en Maria. Voor meer info klik je hier.
Het verhaal

Het verhaal gaat over Jozef en Maria. Ze zijn op weg, op weg naar Bethlehem.  
Het gaat allemaal niet snel, want Maria is zwanger. Ze heeft een baby in haar buik. Het kindje zal ze Jezus noemen en hij is de zoon van God. In Bethlehem woont de familie van Jozef en Maria. Daar gaan zij heen om hun kindje geboren te laten worden. Helaas is er geen plek en wordt de baby 's-nachts geboren in een soort grote bak. Daar werd ook het brood in bewaard. Ook voor de herders in de velden is het nacht en ze zien iets heel bijzonders in de lucht verschijnen. Vlug gaan zij naar Bethlehem. En met blijheid in hun hart, vinden ze de pasgeboren baby Jezus.


"Jezus is als brood, je hebt hem elke dag nodig"


Heel bijzonder kinderboek 

Terry van Driel heeft hiermee een heel bijzonder boek geschreven. Op een pure manier neemt hij de kinderen mee..op weg met zijn vertellingen.. naar de basis. Naar de plek waar het allemaal begon en waar het allemaal om draait: de geboorte van baby Jezus. Waar iedereen zo op wachtte.

Naast de mooie vertelwijze van Terry van Driel, zijn er prachtige tekeningen. Deze zijn gemaakt door Raymond Zachariasse. Het boek heeft een eenvoudige vertelwijze, zodat ieder kind het kan begrijpen. En is zeker ook geschikt om voor te lezen. De tekst is helder en duidelijk en voorzien van opvallende items en leuke symbolen. Het zal zeker veel kinderen aanspreken.

Waardering

Gezien de prachtige cover en inhoud van het boek, geef ik het 5 sterren. Het is een prachtig mooi hardcover boek en hier zullen velen veel plezier aan beleven.

Bedankt voor het lezen van dit mooie boek.

Groeten,
Annette Overvoorde

Birdy's Boeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten