vrijdag 9 november 2018

De rijke uren van Jacominus Gainsborough- Rébecca Dautremer

Recensie


Titel: De rijke uren van Jacominus Gainsborough
Auteur: 
Rébecca Dautremer 
Uitgeverij: Infodok
Genre: Kids & Jeugd/ Prentenboek
Leeftijd: 7-12 jaar
Uitgave: oktober 2018

Allereerst bedankt New Book Collective/ uitgeverij Infodok voor toesturen van het boek. "Op de kleurrijke prenten kijk je echt je ogen uit. De details zijn levensecht. De liefde voor dieren, konijnen en Beatrix Potter is werkelijk te proeven. "Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.

Beste lezers,

Naast mijn liefde voor het geschreven boek is er ook een liefde voor dieren in boeken. Het liefst met mooie tekeningen, zoals Beatrix Potter dat zo mooi kan. Dat er meer zijn met deze voorliefde is duidelijk: Rébecca Dautremer is daar zeker 1 van. Zij is een ware kunstenaar "Une Grande Artiste". Dit boek van haar is een waar kadootje om te krijgen en zo mooi om met je kleintjes door te nemen. Toen New Book Collective mij dit boek aanbood, zei ik zeker geen nee. De prenten in dit boek zijn ware schilderijtjes. Om uren naar te kijken. Kijk je mee?  

De auteur

Rébecca Dautremer (1971) is een bekende Franse illustratrice. In Frankrijk kreeg ze reeds verschillende bekroningen voor haar werk. Na haar studie aan de Arts Décos (grafisch ontwerp) in Paris, richtte ze zich op de illustratie van  jeugdboeken. In 1996 volgde een eerste album. Hierna volgden vele successen. 
Enkele werken van haar zijn: Zijde, Het grote boek van vergeten prinsessen en Alice in Wonderland. Het boek over Jacominus is haar 10e boek. 

Dautremer heeft een unieke stijl, is een veeleisende kunstenaar en verliefd op vrijheid. Haar liefde voor Beatrice Potter komt echt tot uiting, in dit mooie boek.

In dit unieke prentenboek viert Rébecca Dautremer samen met een hele reeks dierenpersonages de vreugde van het leven. Ze brengt hulde aan het werk van Beatrix Potter of Italo Calvino, zonder haar eigenheid te verliezen. Edward van de Vendel zorgde voor een sprankelende vertaling.

Samenvatting: het leven van Jacominus

Toen Beatrix Gainsborough haar laatste kleinzoon geboren zag worden, was ze dolgelukkig. Ze noemden hem Jacominus. Hij is de held van het boek en geliefd bij velen. Hij was heel bijzonder en zat veel met zijn hoofd in de wolken, want hij wilde net zo knap worden als zijn grootmoeder. En de wereld ontdekken.

Je kijkt je ogen uit op de mooie tekeningen

De cover ziet er prachtig uit. De titel is helder en duidelijk. In mooie zinnen en prachtige geschilderde platen lezen we over het konijntje Jacominus. Dautremer neemt ons mee naar een mooie dieren wereld. Het komijn Jacominus speelt de hoofdrol, maar daarnaast zien we ook andere mooie dieren mooi afgebeeld voorbij komen. Het is een prachtig prentenboek. Op de 1e mooie tekening wanen we ons al in Frankrijk. De sfeer, de tuin, met al die verschillenden dieren. Dat is echt supermooi gedaan. In twaalf hoofdstukken lezen we steeds een stukje meer over het lieve konijntje. Onze held is klein van formaat, maar groot van dingen. Hij beleefd mooie momenten, vreugde, verdriet, twijfels, beproevingen... De held van dit boek is niet de sterkste of de grootste. Maar zijn naam past hem prima.

Op de kleurrijke prenten kijk je echt je ogen uit. De details zijn levensecht. De liefde voor dieren, konijnen en Beatrix Potter is werkelijk te proeven. 

Het zal veel lezers van jong en ook oud veel uren leesplezier geven.

Waardering         5 sterren. Welverdiend, het boek is werkelijk een prachtig en uniek prentenboek! Magnifique!Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's KidsGeen opmerkingen:

Een reactie posten