vrijdag 17 mei 2019

Atlas van monsters- Sandra Lawrence & Stuart Hill

Recensie


Titel: Atlas van monsters
Auteur: Sandra Lawrence & Stuart Hill
Uitgeverij: Klavertje Vier/ Ballon Media

Genre: Jeugd
Uitgave: september 2018Allereerst bedankt uitgeverij Klavertje Vier & New Book Collection, voor dit mooie recensieboek!Beste lezers,

Dit is toch een heel bijzonder boek, vol monsters en bijzondere dingen. Kijk je mee?

De auteur

Sandra Lawrence is een freelance schrijver uit London. Als schrijver en journaliste schreef zij al voor veel magazine's en websites mooie artikelen.  Als auteur van kinderboeken heeft ze al vele titels op haar naam staan.  

Het boek staat vol monsters

Het leuke boek begint met een brief. Een brief geschreven aan een uitgever, door een bibliothecaris van Hardacre Manor, een groot landhuis. De vorige eigenaar van dit landhuis , professor Magnus Hardacre was een groot verzamelaar van oude manuscripten. In het bijzonder poĆ«zie van de kluizenaar Cornelius Walters (Hij leefde van 1542-1616). Na de begrafenis was er een vondst: een bundel met geheimzinnige wezens uit de hele wereld.

Cornelius Walters schrijft alsof hij echt over de wereld heeft gereisd en het allemaal zelf heeft meegemaakt. De inhoud van het boek gaat over alle gebieden in de wereld. En de monsters die daar leven. worden mooi beschreven. Het begint met groot-BrittanniĆ« en Ierland. Als jongen had Cornelius al veel nachtmerries van monsters. Hij beschrijft in het boek alle monsters die hij overal is tegengekomen. 

Hij leefde in een tijdperk waar veel mensen geloofde in tekens. Zij waren erg bijgelovig. Alles wordt mooi beschreven en de afbeeldingen en monsters zien er als echt uit. Het boek telt ongeveer 60 bladzijdes. Elke bladzijde is een nieuwe ontdekkingstocht. Telkens worden nieuwe monsters beschreven. En dat is superleuk!

Waardering:    5 sterren!

Het boek is een waar sieraad om te lezen of te bewaren!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Kids

Geen opmerkingen:

Een reactie posten