woensdag 5 juni 2019

Kate Wiseman- Gangsterschool 2

Recensie


Titel: Gangsterschool 2
Auteur: Kate Wiseman
Uitgeverij: Uitgeverij Holland
Genre: jeugd / 10-12 jaar
Uitgave: december 2018 

Allereerst bedankt, Uitgeverij Holland, voor aanbieden dit leuke jeugdboek! 


Beste Lezers,

Was Gangsterschool 1 al erg leuk, dan is hier deel 2. Zo leuk en spannend, want op de Gangsterschool gaat alles net even anders. Het is een echte boevenschool. Kijk je mee?

De auteur


Kate Wiseman begon als schrijfster van humoristische gedichten en verhalen. De teksten werden echter steeds langer en haar ideeën waren oneindig. Toen wist ze dat het tijd was om een boek te gaan schrijven. En met succes! Gangsterschool werd meteen in het Duits vertaald en kreeg in Duitsland al nominaties verschillende prijzen. Kate woont en werkt in Engeland. Naast schrijven geeft ze ook les, het leukste vindt ze het om haar leerlingen het plezier van lezen te laten ontdekken. Dit is het 2e deel. Het 3e deel ligt ook al in de winkel. 

Broederschap van het kwaad: is de Gangsterschool nu in gevaar? 

Een nieuw verhaal over de Gangsterschool, de enige school ter wereld waar toekomstige helden en schurken de kneepjes van het boevenvak kunnen leren. Charlie en Milly zien daar niks in, ze dromen over een heel andere toekomst. Tegen hun zin proberen ze er het beste van te maken. Maar dan komt de school in groot gevaar door een vijandige overname van een foute boevenclub. En als er íets is waar Charlie en Milly niet tegen kunnen, dan is het onrecht! Tijd voor een megaslim reddingsplan dus.

Nog meer technische snufjes, superspanning en een waar slotspektakel.

De cover is opnieuw superleuk uitgevoerd. In mooi zeeblauwe tinten met een gebouw in het midden, wat de school moet voorstellen. En 2 geblindeerde boefjes en een hondje in een streepjestrui. Ze kijken naar de linkerkant. Wat is daar aan de hand?

In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we een nieuw verhaal met Millie en Charlie in de hoofdrol. Beide vrienden kennen elkaar nog maar een paar maanden en hebben al veel geleerd in het Rabauw College. Op deze ware Gangsterschool worden alleen kinderen van topcriminelen toegelaten.  Als er iets belangrijks wordt gestolen staan Charlie en Millie weer op scherp en neemt de spanning toe. Juffrouw Geselkat is ook weer van de partij en er is een nieuwe leraar. En deze is wel heel vreemd. Dat is genoeg voor het jonge-speurneuzen-duo om dit te gaan onderzoeken. 

¶Goedemorgen, Tirannen van de toekomst. De school zit op slot. Niemand komt erin of eruit. ¶

Gangsterschool 2 is een superleuke en spannend 2e verhaal, met Millie het slimme padvinder-meisje en Charlie met zijn technische talent. En natuurlijk het hondje. Eenmaal aan het lezen ga je ook echt van ze houden. Het is een boek boordevol avonturen, honden, katten, rare namen, gekke leraren en zeer vreemde lessen.  


Hiermee heeft Kate Wiseman weer een supertof boek geschreven!
Echt genoten. 


Waardering   5 dikke Birdy-sterren! 


Klik hier, voor de recensie van Gangsterschool deel 1.

Hartelijke groeten

Annette Overvoorde
Birdy's Kids
Geen opmerkingen:

Een reactie posten