zaterdag 8 juni 2019

Terry van Driel- Op weg met David

Recensie


Titel: Op weg met David
Auteur: Terry van Driel
Uitgeverij: Van Driel Publishing
Illustraties door: Raymond Zachariasse

Genre: Jeugd
Uitgave: Oktober 2019 


Allereerst bedank ik Terry van Driel, voor het aanbieden van dit mooie boek. 


Birdy's BoekenBeste lezers,

Terry van Driel vroeg mij of ik het nieuwe boek Op weg naar..David wilde proeflezen en vooruitlezen. Want het ligt nog niet in de winkel. Natuurlijk vond ik dat een leuk idee. En ook spannend. Soms gebeurt er vaak iets, wat je niet verwacht. Dat komt dan als een verrassing. Net als dit boek, als een verrassing kwam. Zo maakte David dat ook mee. Er kwam een boodschapper om hem iets moois te vertellen. Hij moest wel eerst spannende dingen meemaken, maar daarna bracht het hem een mooie tijd. 
Kijk je mee? 

De auteur
Terry van Driel is schrijver en uitgever van christelijke kinderboeken. Speciaal voor jou schrijft hij mooie teksten en leuke kinderliedjes.

Terry van Driel is de auteur van de nieuwe kinderboekenserie "Op weg met.." Met deze serie neemt hij de jonge lezers mee op een echte ontdekkingsreis. Op 1 november jl. verscheen het eerste deel van deze serie: Op weg met..Jozef en Maria. Voor meer info klik je hier 

¶God is mijn redder. Ik hoef niet bang te zijn. Psalm 27.¶

Het verhaal

David is herder en zorgt goed voor de schapen en geiten van zijn vader. Als er bezoek komt, moet hij naar Bethlehem. Dat verandert zijn leven. Dan weet hij nog niet wat er gaat gebeuren. Hij krijgt het niet makkelijk. En moet zelfs vechten. Maar als het gevaar helemaal voorbij is, krijgt hij een mooi leven.

De kleurrijke tekeningen zijn erg mooi 


De cover is heel kleurrijk. De titel is duidelijk. Het is een bijbels verhaal over David. Waar gaat hij naar toe? Wat maakt hij mee? Als lezer ben je gelijk al heel nieuwsgierig. 

Terry van Driel heeft hiermee opnieuw een bijzonder boek geschreven. Een boek met een boodschap. Met mooie illustraties en in makkelijke taal lezen we over David en wat hij allemaal meemaakt. Hij was in zijn jonge jaren herder. Terry laat op een pure en heldere manier zijn verhaal zien. Het is voor ieder kind heel goed te volgen.  

Je leest over Saul, de Filistijnen en de reus Goliath. David is erg moedig. Hij houdt van de mensen. Dat maakt hem uiteindelijk een fijne koning David. 

Conclusie

Terry van Driel heeft met dit boek van David, opnieuw een mooi verhaal geschreven. De tekst is helder en duidelijk. En opnieuw voorzien van opvallende items en symbolen. Het zal veel lezers aanspreken, groot & klein.

Waardering
  5 sterren!

Opnieuw genoten van dit mooie Bijbelse verhaal.


Klik hier, voor de recensie van het boek Op weg met Jozef en Maria

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Kids 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten