vrijdag 20 december 2019

Leontine van Hooft - Balla en het Woud der Legenden


Recensie


Titel: Balla en het woud der legenden
Auteur: Leontine van Hooft 
Uitgeverij: Green Dream Works 
Genre: Kids/ verhalen
Leeftijd: 8-12 jaar
Uitgave: Juni 2019


woud der legenden

Beste lezers,

Een boek met verhalen over Afrika, witte tijgers en mooie koningen. Hoe mooi is dat? Dat is super-duper. Dus kijk snel mee?

De auteur


Leontine van Hooft is corporate antropoloog, ondernemer en de inspirerende spreker en auteur van het inspirerende en prijzenwinnende boek

‘De Kracht van Afrikaans denken’.

Haar trainingen hebben al 250+ ondernemers geholpen met betrekking tot dienstverlening en klantgerichtheid. Daarnaast geeft zij nu ook deze filosofie/ gedachtegang door via haar nieuwe boekenserie ‘De Kronieken van Ubuntopia’. In het voorjaar van 2020 verschijnt het tweede deel genaamd ‘Balla en Het Geheim van De Bron’.


In Afrika leerde ik de filosofie Ubuntu kennen; een Afrikaanse filosofie dat betekent: Ik besta omdat wij zijn. Iedereen speelt een belangrijke rol in de gemeenschap. Nelson Mandela en Desmond Tutu afkomstig uit Zuid-Afrika zijn voorbeelden van mensen die deze filosofie uitdragen naar de wereld. Aldus Leontine van Hooft. De Kronieken van Ubuntopia 1 - Balla en het Woud der Legenden

In de kronieken van Ubuntopia lees je over Balla, hij is een griot: een wijze verhalenverteller. Hij is door de wijzen van de wereld geroepen om de oude verhalen aan jou door te geven, voordat ze verdwijnen. 
Ik neem je mee in m ijn woud der legenden mee op avontuur, naar andere culturen, ver weg van hier, naar mijn magische Afrika.
Het mooie hardcover boek heeft een bijzondere cover. Het lijkt wel sprookjesachtig met bomen en lichtjes. Een grote krijger vertelt een mooi verhaal tegen de kinderen. Het ziet er mooi uit. 

In dit eerste serieboek over een mooie wereld die Ubuntopia heet, maken we kennis met Balla. Hij is een Griot..een verhalenverteller. Hij krijgt een heel bijzondere opdracht, om te werken aan een mooie wereld. En dat kan hij niet alleen. Hoe bijzonder is dat?

In makkelijk te begrijpen taal lezen we wat Balla allemaal meemaakt. Hij ontmoet Aimee en vertelt haar mooie verhalen, over witte leeuwen en over Koning Lyango. Deze verhalen zijn gevuld met mooie tekeningen, en met 2 stripverhalen. Aimee helpt hem de mist te verjagen en samen versterken ze elkaar. Jong en Oud. 

Het boek Balla en het woud der Legenden is een prachtig mooi boek. Het zal veel lezers erg aanspreken. Zowel jong als oud!

Waardering  5 sterren!! 

Super genoten van dit mooie boek. Ook leuk om kado te geven!Hartelijke groeten


Annette Overvoorde

Birdy's Kids blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten