donderdag 17 september 2020

Lara Reims- Levy en het witte wonderdoosje - blogtour

 
Recensie

Titel: Levy en het witte wonderdoosje
Auteur: Lara Reims
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Jeugd
Uitgave: 18 september 2020

 

Lara Reims heeft een bijzonder mooi jeugdverhaal geschreven boordevol ontdekkingen en futuristische ontdekkingen. Een ware mustread!Beste lezers,

Lara Reims schrijft prachtige verhalen, waarin je kan verdwalen. Dat rijmt, maar is zeer gemeend. Kijk je mee, naar haar nieuwe jeugdboek?

De auteur

Lara Reims verhuisde 10 jaar geleden, van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft. Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Eerder kwam haar trilogie uit, over Remi

 Het verhaal

Levy is een eigenzinnig meisje van 11 jaar. Bijna 12. Ze is geen groepsdier, ze blijft liever zichzelf. De scheiding van haar ouders vindt ze nog steeds niet fijn. Ook gaat ze niet graag naar school. Er zijn klasgenoten die haar stom vinden en dit zeker niet verbergen. Wat wel verborgen blijft is het witte doosje dat Levy op straat vindt. Het lag verscholen tussen wat bladeren. Ze raapt het snel op, want ze moet verder. Het blijft een tijdje in haar broekzak zitten.   

Vanaf dat moment gebeuren er rare en vreemde dingen. Samen met Robin, die bij haar vader in de wijk woont, gaat ze op onderzoek uit. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen. Een plek die anders is dan alles wat ze ooit heeft gezien. Een mooi avontuur begint.

Een verhaal over jong zijn in een veranderende wereld, over pesten, scheiden, schuld en vriendschap. Over de oplossing die er altijd is. Als je je best maar doet.

De elementen

De cover ziet er sprankelend uit. Mooie blauwtinten en een wonderlijke golf aan magie en letters.De binnenkant ziet er zeer verzorgd uit. Uitgeverij Hamley Books steekt veel tijd in de lay-out van haar boeken. Dat is erg mooi.

Levy is de heldin en tevens underdog van het verhaal. Dat ziet ze zelf totaal anders. De meeste klasgenoten vinden haar raar en stom. Dat is totaal niet leuk. Ze halen regelmatig streken uit, met Levy als target. Levy zegt dan niets, wat het nog erger maakt.

In het hoofd van Levy is het veelal erg druk. Als ze in de les zit dwalen haar gedachten al snel af. Als de juf haar soms roept, zit ze soms met het verkeerde schrift voor haar neus. Ze heeft ook zoveel om over na te denken. Maar dan verandert alles en neemt Lara Reims de lezer mee naar een mooie plek met futuristische zaken. Reims houdt hier erg van en geeft Levy een mooi kado hiermee. Een momentje waan je je terug naar de wondere wereld van Remi. ( YA-serie) Levy zou hier zomaar in passen. Door de mooie zinnen en fijne schrijfstijl ga je al snel mee met Levy haar avontuur. Haar trouwe vriend Robin laat zij zeker niet in de steek.

Levy ontpopt zich tot een ware heldin. Ze zet door en is erg moedig. Aan het eind van het boek krijg je gewoon kippenvel. Dit boek over Levy is een dikke aanrader. Het heeft mooie thema's. Reims heeft lef om dit mee te nemen in het boek. Thema's als pesten, bang zijn, in je schulp kruipen, eenzaamheid en echtscheiding komen er in voor.

Conclusie

Lara Reims heeft een bijzonder mooi jeugdverhaal geschreven boordevol ontdekkingen en futuristische ontdekkingen. Levy en het witte wonderdoosje is een mooi verhaal over helden en magie. Zo mooi.

Waardering  5 sterren

Als je zo mooi kan schrijven en zo prachtig kan vertellen over de wereld van Levy, kan ik alleen maar 5 sterren geven. Ik heb genoten en wil graag meer.

 

Hartelijke groetjes! 

 

Annette Overvoorde
Birdy's Kids, onderdeel van Birdy's Boeken blog 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten