donderdag 22 oktober 2020

Ravenburcht- Ina de Man -- BLOGTOUR--

 Recensie

*BLOGTOUR*BLOGTOUR*BLOGTOUR*

Titel: Ravenburcht
Auteur: Ina de Man
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Jeugd 12+/ avontuur
Uitgave: Oktober 2020

Met dank aan uitgeverij Hamley Books, voor dit blogtour-exemplaar!
Beste lezers,

Historische gebeurtenissen, oude brieven en een Middeleeuwse burcht. Wauw, dan ben ik direct wakker en wil graag weten hoe en wat. Dat wilde de 12-jarige Kaat en Eva ook, die zomervakantie. Lees snel mee!

De auteur:

Ina De Man is consultant, woont in Mechelen en schrijft al heel haar volwassen leven. Ze schreef toneelstukken, jeugdverhalen, cursiefjes en blogteksten.
Met Ravenburcht levert ze haar eerste jeugdthriller af. Het oorspronkelijke verhaal ontstond 25 jaar geleden en streed mee voor de “Boekenuil”, een literatuurprijs voor eerstelingen. Onlangs kreeg het een make over en werd aangepast aan de huidige tijdsgeest. 

Het verhaal over de Middeleeuwse burcht

Het is zomervakantie. Als de 12-jarige Kaat hoort dat ze niet mee mag op expeditie naar het Midden-Oosten, gaat haar pruil-ipje naar beneden. Ze mag logeren bij haar oom en tante en nichtje Eva. Zij wonen wat landelijk, dat zal best saai zijn. De moed zakt al naar haar schoenen.

Eenmaal bij Eva aangekomen, omringen de langgerekte velden hun huis. Nou ja huis, de boerderij. Dichtbij staat een oude burcht. Het zou er spoken. Kaat raakt onder de indruk van het spookverhaal en samen met Eva start ze haar eigen "Expeditie". Ze vinden een kistje met oude brieven. Niet geheel ongevaarlijk.

Heerlijk avonturenboek met 2 stoere meiden

De Ravenburcht is een heerlijk avonturenboek voor de jeugd vanaf 12 jaar. Een mooie cover laat de burcht zien en 2 stoere meiden, ieder op een paard. Kaat is het hoofdpersonage. Ze is een stoer meisje en flink teleurgesteld, als ze hoort dat haar vader en moeder naar het Midden Oosten gaan, voor onderzoek.

Een lang bewaard verhaal

Dat wordt een saaie zomer, denkt Kaat. In tegenstelling tot dit alles wordt mogelijk de spannendste zomer aller tijden. Ina de Man heeft een bijzonder leuk en interessant verhaal neergezet. Het was al een tijdje geschreven en mede door haar dochters is het nu dan uitgebracht. Een manuscript uit 1993, zag nu eindelijk het levenslicht!

Kruistochten, middeleeuwen en oude brieven

Ina de Man vertelt met De Ravenburcht een verhaal over 2 moedige meiden. De historie van de burcht maakt hen nieuwsgierig en ze gaan op onderzoek uit. Mooie elementen uit de historie, die teruggaat tot de tijd van de kruistochten, komen voorbij. Neem daarbij een oude burcht, met geheime gangen en afgesloten kamers. En als toetje op de taart: een mysterieuze zwarte ridder.

Ravenburcht zal de jeugdige lezers zeker aanspreken. Ridders en paarden en een spookburcht. Wauw! Dat is geweldig om over te lezen. Ben je eenmaal begonnen in dit boek, dan wil je niet meer stoppen met lezen om te ontdekken wat Kaat en Eva allemaal meemaken. Geheime zaken en mysterieuze personen komen aan het licht. Dat is super goed gedaan!  

Conclusie

De Ravenburcht is een superleuk verhaal, dat levensecht overkomt. Er worden zaken ontdekt en met elkaar verbonden uit het verleden. Daardoor ga je er mogelijk beter over na denken. Zeker als er weer onweer en bliksemschichten verschijnen!

Waardering  4 sterren. 

Superleuk verhaal, mooie verbindingen met personen uit de historie. Een heerlijk boek om uren in te verdwijnen!   

De Ravenburcht is een heerlijk jeugdboek met historische ontdekkingen!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Kids & Birdy's Boeken blogGeen opmerkingen:

Een reactie posten