vrijdag 11 december 2020

Zazie Norden- De wereld zonder geschiedenis

Recensie Kids Blog

Titel: WIS de wereld zonder geschiedenis
Auteur: Zazie Norden
Uitgeverij: Ambilicious
Genre: Young Adult
Uitgave: 2 December 2020

Met dank aan Zazie Norden & uitgeverij Ambilicious, voor dit mooie boek. 


 Beste lezers,

Wat een heerlijk spannend boek is dit. Wauw. Het is een genre en ook verhaalstijl waar ik erg van hou. Ondanks dat ik niet meer piep ben, geniet ik hier ontzettend van. Dus kijk snel mee!

De auteur

Op 2 december toen dit boek uit kwam werd Zazie 21 jaar, wauw wat een mooie leeftijd. Zazie is sinds ze een kind was gepassioneerd door de verschillende kunsten: tekenen en schrijven. De laatste leidde tot het verhaal ‘De wereld zonder geschiedenis’. Haar inspiratie haalt ze uit de filosofie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze dit studeert.

Het verhaal van WIS

Kanita leeft in een wereld waar de geschiedenis om de zestig jaar wordt gewist. Zij en haar vriendinnen willen tegen alle kansen in een onvergetelijke Laatste Dag creëren. Die verloopt alleen niet zoals ze hadden verwacht, zo blijkt.

De volgende dag herinnert Kanita zich niets meer, maar is dat wel echt zo? Waarom droomt ze over dingen die ze niet kan weten? Wie is het meisje dat haar lijkt te herkennen? Beetje bij beetje worden mysteries onthuld en Kanita en haar vriendinnen zijn vastbesloten om het geheim achter de Wis te ontrafelen.

Zal het hen lukken?

De bijzondere wereld is een mooi element

Het verhaal van Zazie Norden gaat over een heel bijzondere wereld. Elke 60 jaar wordt de geschiedenis gewist. Na het jaar 59, begint men weer bij nul. Wat een bizar gegeven. Stel je toch eens voor: alle vrienden en familie die niet in je woning zijn, tijdens deze nacht van de WIS.. daar weet je niets meer van. Alleen heb je nog feitelijke kennis. Dus je kan wel naar school, je moet alleen je intuïtie volgen om er naar toe te gaan. Want waar is de school ook al weer?

In het begin van het boek maken we kennis met de ik-persoon. Zij heet Kanita en is de 14-jarige stoere hoofdpersoon uit het boek en woont in het stadje Memoria. Samen met haar vriendinnen Rae, Marie en Laura hebben zij nog 1 uitje samen. Het is de dag voor de grote WIS, waarbij alle geschiedenis wordt gewist, dus daar moeten ze dan ook van genieten. Wat ze ook zeker doen. De personages zeker die van Kanita zijn goed te volgen en worden mooi uitgewerkt. 

Ongewone en vreemde dingen gebeuren er in Memoria

Auteur Zazie Norden heeft een passie voor schrijven en dat is goed te merken. Het lijkt alsof de zinnen zo uit het pen rollen. Ze neemt je direct mee naar de aparte wereld van Kanita. Eerst lijkt die nog heel gewoon, maar al snel blijkt van niet. Er gebeuren hele rare dingen. Kanita die niet angstig is van aard, wil daar het fijne van weten. Stap voor stap trekt Zazie de lezer steeds dieper mee het verhaal in, dat steeds spannender wordt.

WIS, de wereld zonder geschiedenis is een heerlijk Young Adult verhaal boordevol thema's als vriendschap, pubers, gevaarlijke magie, en nog veel meer. Het is licht dystopisch: het is een wereld waar ik niet graag zou gaan wonen met die Wis. Gelukkig krijgt het boek richting einde een geheel andere twist en dat is superleuk om te lezen. Met als gevolg een tof einde.

Conclusie

Auteur Zazie Norden heeft hiermee een super fijn boek geschreven. Tijdens het lezen dreef mijn aandacht soms af en zat ik even in het boek van Lara Reims. Wat alleen maar een goed teken is & compliment, want Lara Reims is ook zo een kei in verhalen schrijven!

Een dikke chapeau voor WIS!

Waardering  5 dikke sterren.

Ik vond het een heel mooi verhaal. En heb er van genoten!


Wil je het boek in NL aanschaffen, klik hier.

Wil je het boek in BE aanschaffen, klik hier


Deze bijdrage is onderdeel van een blogtour.
Zie mijn boekenblog Birdy's Boeken. 


Hartelijke groetjes,

Annette Overvoorde
Birdy's Kids blog


Geen opmerkingen:

Een reactie posten