donderdag 27 januari 2022

Joepie! De Nationale Voorleesdagen 2022 zijn begonnen!

 
Ja, eindelijk is het zover: De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Wat een feest! Op 26 januari opende Prinses Laurentien dit leesfeest. Zij las voor in de bibliotheek op school van de Duet in Uithoorn. Ook veel andere bekende Nederlanders lazen voor op verschillende scholen in het land. Prinses Laurentien las voor uit het mooie boek van Tjibbe Veldkamp. Kijk hoe leuk!   

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 26 januari tot en met 5 februari. Er wordt een Prentenboek Top 10 samengesteld, waarvan één boek het Prentenboek van het Jaar is. In 2022 is dat Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp & Kees de boer.

~Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenlees-boek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren. Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden~.
Lezen en voorlezen is goed voor iedereen. Lezen werkt ontspannend, laat je stress en spanning dalen, je hartslag daalt en je spieren ontspannen. Wauw, dat klinkt goed, toch?

Met lezen dwaal je soms helemaal naar verre landen, met witte stranden. Je komt wezens tegen die je nog niet kende. In het prentenboek van bovenstaande foto moet het monster gevangen worden. Dat valt niet mee.
Ik ga deze snel lezen om jou meer te vertellen over dit boek. 

Maar wist je dat er ook een leuk filmpje op youtube staat? 
En er is een liedje. 

Uitgeverij LSAmsterdam, heeft 2 leuke luisterverhalen van Kolletje en Dirk, klik hier.

Voor leuke kleur- en knutselplaten, van LSAmsterdam, klik hier. 

Voor de Libris-kleurplaat, klik hier. 

Er zijn 2 boeken voor een klein prijsje te koop tijdens deze leuke voorleesdagen.


Dit kleinere Monsterboekje is eur 5,25


Deze dubbele Boer Boris is nu eur 7,99Deze mooie boekjes zijn nu tijdelijk eur 10,00

Wat een moois allemaal. Alvast veel leesplezier! 

Groetjes, AnnetteGeen opmerkingen:

Een reactie posten